محیط زیست

وظیفه‌ سازمان حفاظت محیط زیست فهم به‌موقع مسائل زیست محیطی و پیشگیری از آن است

نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی سختی مسائل زیست محیطی این است که فهم دقیق در زمان درست رخ نمی‌دهد و وظیفه‌ی سازمان حفاظت محیط زیست فهم به‌موقع مسائل زیست محیطی و پیشگیری از آثار آن است.

روح اله متفکر آزاد، در ششمین نشست از سلسله نشست‌های «دانشجوی مطالبه‌گر در گام دوم انقلاب اسلامی» که توسط تشکل جامعه‌ی اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز با موضوع «آلودگی هوای تبریز، علل و راهکارهای برون رفت از آن» برگزار شد، گفت: مسائل زیست محیطی به‌دلیل اینکه آثار خود را در بلندمدت نشان می‌دهد، معمولا در بسیاری از کشورها با عدم فهم به‌موقع مواجه می‌شود و تا زمانی که ضایعه‌ای رخ ندهد، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست باید مدعی العموم مسائل محیط زیستی باشد و این سازمان باید سریع، بدون هیچگونه ملاحظه و به‌نوعی با رفتار تلخ سازمانی، با این مسائل برخورد کند.

وی هم‌چنین در خصوص موضوع آلودگی هوا نیز گفت: آلودگی هوا در کلانشهرها و به‌خصوص در فصل‌های پاییز و زمستان با پدیده‌ی وارونگی دمایی پیوند خورده که این پیوند منجر به وقوع اتفاقات ناگوار با آثار بلند می‌شود.

نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که تمامی عوامل موثر در آلودگی مربوط به بحث مازوت سوزی نیست، افزود: خروجی مازوت سوزی در کلانشهری مثل تبریز به‌سمت منطقه‌ی مسکونی است و به این علت، سهم مازوت سوزی در آلودگی هوای تبریز قابل توجه است.

وی در خصوص نیروگاه تبریز نیز خاطرنشان کرد: نیروگاه تبریز به‌لحاظ ساخت و کیفیت چندان مدرن نبوده و با راندمان پایین سوخت و هدر رفت آب نیز همراه است و باتوجه به اینکه متأسفانه در دهه‌های گذشته، سرمایه گذاری چشم گیری در توسعه‌ی میادین گازی و نگهداری این میادین انجام نشده است، دولت اکنون باید علاوه بر حفظ ظرفیت گازی موجود، به فکر ارتقاء آن نیز باشد.

متفکر آزاد ادامه داد: براساس گزارشات اعلام شده امسال به میزان ۶۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز روزانه‌ی کشور به‌دلیل افزایش انشعابات، صنایع، افزایش مصرف نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد توسعه‌ی میادین گازی با روسیه به ارزش ۴۰ میلیارد دلار، افزود: نمی‌توانیم با توجیه اینکه گاز نداریم مردم  را مجاب به قرار گرفتن در معرض هوای آلوده قرار دهیم. ما به‌عنوان نماینده‌ی مردم، در جایگاه مطالبه‌گری قرار داریم و باید کمک کنیم که این مشکل حل شود.

نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح سوال از وزیر نفت درباره مازوت سوزی در تبریز در سال گذشته، گفت: در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ سوخت نیروگاه تبریز به همراه تعداد محدودی از نیروگاه‌های کشور به مازوت تغییر یافت و در این خصوص طرح سوال کردیم که در نهایت سوخت نیروگاه با گاز تغییر یافت ما نیز قبول داریم که خطوط انتقال گاز به مناطق غیرمرکزی کشور از جمله تبریز ضعیف تر است اما این عدالت نیست فقط در نیروگاه تبریز مازوت سوزی انجام شود که وزیر نفت سوخت گاز را به نیروگاه تبریز بازگرداند.

متفکرآزاد خاطرنشان کرد: امسال نیز پس از پیگیری‌های انجام شده، با سه ماه تاخیر در مازوت سوزی نیروگاه مواجه بودیم اما بالاخره در ۹ آذرماه مازوت سوزی همزمان با کشور در تبریز نیز آغاز شد. البته نیروگاه تهران به دلیل اینکه پایه مازوت نداشته و با سوخت گازوئیل کار می‌کند از این موضوع استثنا بود.

وی در خاتمه گفت: امسال چند سوال دیگر نیز در خصوص دلایل عدم نصب فیلرتینگ در نیروگاه تبریز، عدم  استانداردسازی در روند مازوت تولیدی با گوگرد پایین داریم که از مسئولان مربوطه خواهیم پرسید و پیگری خواهیم کرد. خوشبختانه سازمان انرژی اتمی اکنون به یک سازمان صنعتی تبدیل شده است و می‌تواند کمک زیادی در موضوعات مختلف از جمله تولید مازوت با گوگرد کم با استفاده از تکنولوژی پلاسما انجام دهد./منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا