چرا ورود آبهای زیرزمینی به اقیانوس ها مهم است؟
تحقیقات جدید دانشمندان در دانشگاه سانتاکروز کالیفرنیا از اهمیت تخلیه آبهای زیرزمینی به اقیانوس ها خبر می دهد.
به گزارش «انرژی امروز» جریانی نامرئی از آبهای زیرزمینی از میان خلل و فرج مناطق ساحلی در تمامی دنیا وارد اقیانوس ها می شود. دانشمندان در تلاشند با بررسی تخلیه آبهای زیرزمینی و میزان مواد محلول موجود در این آبها و ورود آنها به اقیانوسها بفهمند که این عمل چه تاثیری بر اقیانوس ها دارد.
تحقیقات جدید نتایج بسیار جالبی از نقش آبهای زیرزمینی در اقیانوس ها را نشان می دهد.
تحقیق جدید در ژورنال «نیچر کمیونیکیشن» به چاپ رسیده است که نشان دهنده یک مدل جهانی از چرخه بیوژئوکمیکال است.
کیمبرلی، یکی از نویسندگان مقاله نیچر کمیونیکیشن، میگوید که توصیف مشخصات تخلیه آبهای زیرزمینی در اقیانوس ها به واقع کار بسیار سخت ومشکلی است و پر است از عدم قطعیتها در مدل سازی چرخه جهانی. کاری که حالا انجام شده است تلاشی بزرگ است توسط محققان در سراسر دنیا.
محققان در این بررسی ها بر ۵ ماده مشخص تمرکز داشتند: لیتیوم، منگنز، کلسیوم، استراتسیوم و باریوم. آنها در ۲۰ سایت مختلف در سراسر کره زمین غلظت و ایزوتوپ های این عناصر را در آبهای زیرزمینی مناطق ساحلی بررسی و اندازه گیری کردند و برای دیگر نقاط از داده هایی که قبلا اندازه گیری شده بود استفاده کردند.
کمبرلی می گوید این عناصر مهم هستند چون از هوازدگی و فرسایش صخره ها وارد آبها می شود و فرسایش صخره های سیلیکاتی حاوی مقادیر بسیار زیادی دی اکسید کربن است که این صخره ها در طولانی مدت از اتمسفر جذب کرده اند.
پایتان، یکی از محققان انیستیوی علوم دریایی دانشگاه سانتاکروز کالیفرنیا می گوید آبهای زیرزمینی منبع مهم ورودی اقیانوس ها هستند اما به دلیل آنکه به راحتی قابل مشاهده نیست و اندازه گیری آن هم سخت است معمولا نادیده گرفته می شوند.
پایتان مدعی است این اولین بار است که ورودی آبهای زیرزمینی به اقیانوس های اندازه گیری می شود. این اندازه گیری ها از این بابت مهم است که فهم ما را در چگونگی تاثیر فرسایش مربوط به تغییرات اقلیم بر صخره ها و ورود مواد حاصل از آنها به اقیانوس ها نشان می دهد آن هم نه فقط در زمان حال بلکه از تاثیرات گذشته هم اطلاعاتی به دست می دهد.
این مطالعه نشان داد که مقدار موادی که از طریق آبهای زیرزمینی به دریاها وارد می شود دست کم ۵ درصد و حداکثر ۱۶ درصد از سهمی است که رودهانه ها در ورود مواد به اقیانوس ها دارند. این مطالعه همچنین می گوید که ایزوتوپ های مواد تخلیه شده از آبهای زیرزمینی با ایزوتوپ های موادی که از رودخانه ها تخلیه می شوند متفاوت است.
آنها می گویند ترکیب موادی که از آبهای زیرزمینی وارد اقیانوس ها می شود بستگی به وضعیت ژئولوژی سواحل دارد در حالی که در مورد رودخانه ها، آبهای ورودی بیانگر وضعیت زمین های دور از ساحل در قاره هاست.
آنها می گویند از این داده ها برای مدل سازی های بهتر تخلیه عناصر به اقیانوس ها از طریق آبهای زیرزمینی استفاده خواهد شد.
نتایج این تحقیق را در وبسایت دانشگاه سانتاکروز مطالعه کنید./انرژی امروز