انرژی‌های پاک

توزیع ۱۵۰۰ پنل خورشیدی میان عشایر چهارمحال و بختیاری

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: در سال جاری ۱۵۰۰ پنل خورشیدی با مشارکت شرکت توزیع برق برای عشایر استان تهیه شد.

محمد محمودی در خصوص آمار جمعیتی عشایر چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: جمعیت عشایر استان، بر اساس آخرین سرشماری، ۱۲۴ هزار نفر در قالب ۱۵ هزار و ۴۰۰ خانوار عشایری است.

 مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری افزود: در اکثر مناطق استان و شهرستان‌ها، عشایر ساکن می‌شوند اما بیشترین جمعیت عشایر مربوط به شهرستان کوهرنگ با جمعیت ۶۰ هزار نفر که اغلب برون کوچ هستند و قشلاقشان در استان خوزستان و ییلاق آن‌ها در چهارمحال و بختیاری است.


محمودی با بیان اینکه ۶۰ هزار نفر از عشایر چهارمحال و بختیاری برون‌کوچ هستند و برای قشلاق به استان خوزستان کوچ می‌کنند، عنوان کرد: عشایر شهرستان کوهرنگ برون‌کوچ و مابقی عشایر استان به صورت درون‌کوچ هستند.

پنل‌های خورشیدی یکی از نیازهای اساسی و ضروری عشایر

وی با بیان اینکه پس از کوهرنگ، اردل، لردگان، فارسان، کیار و بروجن به ترتیب بیشترین جمعیت عشایری را به خود اختصاص داده‌اند، بیان کرد: پنل‌های خورشیدی یکی از نیازهای اساسی و ضروری عشایر است که بر اساس سیاست‌های سازمان از دو منبع تهیه شده و در اختیار عشایر استان قرار داده می‌شود.

محمودی با بیان اینکه سال گذشته ۵۳۴ پنل خورشیدی از اعتبارات ارزش افزوده استان بر اساس ارزش افزوده هر یک از شهرستان‌ها خریداری و بین عشایر توزیع شد، بیان کرد: در سال جاری ۱۵۰۰ پنل خورشیدی با مشارکت شرکت توزیع برق تهیه شد که یکی از شرایط در اختیار گذاشتن پنل‌های خورشیدی ثبت نام عشایر  در سامانه ثبتی_مبنایی و گرفتن تائیدیه است.

پنل‌های خورشیدی بر اساس تعداد جمعیت عشایر شهرستان‌ها توزیع می‌شود

محمودی با اشاره به اینکه با هماهنگی شرکت توزیع برق و بر اساس لیستی که شهرستان‌ها ارسال کردند، پنل‌ها توزیع می‌شود، گفت: ۷۵۰ پنل خورشیدی به شهرستان کوهرنگ، ۳۰۰ پنل مختص شهرستان اردل، ۲۰۰ پنل لردگان و مابقی پنل‌های خورشیدی بین شهرستان‌های کیار، بروجن، فارسان و شهرکرد توزیع می‌شود و برای توزیع مابقی نیز در انتظار ارسال لیست سایر شهرستان‌ها هستیم که طی دو ماه آینده تمام پنل‌های خورشیدی توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه پنل‌های خورشیدی بر اساس تعداد جمعیت عشایر شهرستان‌ها توزیع می‌شود، افزود: استفاده از پنل‌های خورشیدی در بهبود اقتصاد و رفاه عشایر تاثیر دارد.

محمودی اجرای پروژه‌های استفاده از پنل خورشیدی توسط عشایر در مناطق دورافتاده و محروم را در رفاه و اقتصاد این قشر موثر دانست و عنوان کرد: فعالیت‌های تولیدی در حوزه انرژی خورشیدی و بررسی طرح‌های اقتصادی و توسعه تولید در حوزه عشایری باید مورد حمایت قرار بگیرند. 

وی خاطرنشان کرد: پنل‌های خورشیدی یک راهکار مناسب برای تامین برق عشایری است که در مناطق دورافتاده و بدون دسترسی به شبکه برق زندگی می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری چهارمحال و بختیاری در خصوص مزیت‌های تولید و استفاده از پنل‌های خورشیدی توسط جامعه عشایری گفت: با استفاده از پنل‌های خورشیدی می‌توان نیازهای برق عشایر را برای روشنایی، گرمایش، آبیاری، دامپروری برطرف کرد و همچنین به صرفه جویی در مصرف برق و حفاظت از محیط زیست کمک کرد.

وی گفت: با توجه به پراکندگی عشایر و کوهستانی بودن مناطق استان، نگهداری و مرمت راه‌های عشایری از اهمیت بالایی برخوردار است و خوشبختانه در سال‌جاری بر خلاف سال‌های گذشته که بازگشایی راه‌ها از طریق شرکت‌های پیمانکاری غیردولتی بود، با اضافه شدن سه دستگاه لودر در ناوگان عمرانی امور عشایر استان عملیات بازگشایی مسیرها آغاز شده است.

وی گفت: فقر مراتع در چهارمحال و بختیاری به‌دلیل خشکسالی چند سال اخیر افزایش داشته است و ازدیاد جمعیت دام استان نسبت به مساحت مراتع از مهم‌ترین چالش‌های حوزه عشایری است.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا