بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان در استرالیا ساخته میشود
استرالیا از اعطای مجوز به ایجاد بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان با ۱۲ هزار هکتار وسعت در خاک خود خبر داد که چهار گیگاوات در ساعت برق برای مصارف خانگی تولید خواهد کرد و نیروی مازاد تولیدی آن به سنگاپور ارسال خواهد شد.
دولت استرالیا طی اقدامی چشمگیر در جهت تبدیل شدن به رهبر انرژی تجدیدپذیر، یک پروژه عظیم خورشیدی صنعتی جدید را در قلمرو شمالی خود تصویب کرد که بهعنوان بزرگترین محوطه خورشیدی جهان معرفی میشود و انرژی کافی برای تأمین برق سه میلیون خانه را تولید میکند. این پروژه دارای پنلهای خورشیدی، باتریها و در نهایت کابلی است که استرالیا را به سنگاپور متصل میکند که هدف از این اتصال صادرات انرژی مازاد است.
پروژه یادشده که یک زیرساخت تعیینکننده برای نسلهای بعدی استرالیا است، بزرگترین منطقه خورشیدی در جهان خواهد بود و این کشور را بهعنوان رهبر جهانی انرژی سبز معرفی خواهد کرد.
پیوند خورشیدی استرالیا و آسیا
پروژه ۱۲ هزار هکتاری استرالیا-آسیا واقع در قلمرو آفتابگیر شمالی استرالیا نصب خواهد شد. طبق تخمینها این پروژه بیش از ۲۰ میلیارد دلار از نظر اقتصادی برای منطقه شمالی سود خواهد داشت و در طول دوره ساختوساز و ۳۵ سال اول بهرهبرداری بهطور متوسط سالانه ۶ هزار و ۸۰۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم با حداکثر نیروی کار ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفری ایجاد میکند.
پروژه مزرعه خورشیدی استرالیا همچنین شامل یک کابل زیرآبی به کناره آبهای کشور و یک خط انتقال ۴۹۷ مایلی است و حاوی دستورالعملهای سختگیرانه برای حفاظت از محیطزیست با تأکید بر ضروریاتی همچون نیاز به اجتناب کامل از گونههای مهمی مانند بیلبی بزرگ و زیستگاه حیاتی آنها است.
این پروژه چهار گیگاوات برق در ساعت برای مصارف خانگی تولید خواهد کرد که حدود ۱۵ درصد از نیازهای شهری را برآورده میکند. دو گیگاوات نیز برق اضافی تولیدی خواهد داشت که از طریق کابل زیرآبی به سنگاپور تحویل داده میشود. حدود ۴۰ گیگاوات برق نیز در باتریهای آن ذخیره خواهد شد.
پیشبینی میشود پروژه حاضر در سال ۲۰۲۷ سرمایهگذاریها نهایی را دریافت کند و تأمین برق توسط آن اوایل دهه ۲۰۳۰ آغاز شود. بر اساس ارقام، انرژی قابل تولید توسط پروژه حاضر بهطور تقریبی شش برابر انرژی قابل تولید توسط یک راکتور هستهای بزرگ ۷۰۰ مگاواتی است.
افزایش انرژیهای تجدیدپذیر در استرالیا
بر اساس آخرین دادههای دولتی، در سال ۲۰۲۲ انرژیهای تجدیدپذیر ۳۲ درصد و زغالسنگ ۴۷ درصد از کل تولید برق استرالیا را تشکیل میدادند. استرالیا همچنین یکی از بزرگترین صادرکنندگان زغالسنگ و گاز در جهان است، اما مجموعهای از بلایای طبیعی اخیر همچون سیل و آتشسوزی جنگلی، دولت جدید را به سمت منابع سبزتر تولید انرژی سوق داده است. این دولت ۵۵ پروژه انرژی تجدیدپذیر را طی دو سال راهاندازی کرده است که برای تأمین برق حدود هفت میلیون خانه کافی است و پروژه جدید نهتنها به تبدیل استرالیا به یک ابرقدرت انرژی تجدیدپذیر کمک میکند، بلکه تقویت بزرگی برای اقتصاد قلمرو شمالی آن خواهد بود.
منبع: ایمنا