اختصاص ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی به سازمان محیطزیست
معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: در قانون بودجه سال ۱۳۹۹، حدود ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی برای اجرای برنامههای کاهش آلودگی و ممانعت از تخریب محیطزیست به این سازمان اختصاص یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مسعود تجریشی در نشست مشترکی با معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، ۳۰ نفر از معاونین پژوهشی دانشگاههای مراکز استانها و روسای پژوهشکدههای علمی کشور به صورت ویدئو کنفرانس افزود: ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی به این سازمان اختصاص یافته تا با مشارکت صندوق ملی محیط زیست، تسهیلات لازم به منظور اجرای برنامه های محیط زیستی در سطح ملی و منطقه ای با مشارکت بخش خصوصی در نظر گرفته شود.
وی اظهار داشت: راهکارهای علمی و فنی دانشگاهها و مراکز تخصصی در کاهش آلایندگی صنایع و منابع آلوده کننده و جلوگیری از تخریب محیط زیست، امری ضروری است.
تجریشی با تأکید بر فراهم شدن زیرساختهای لازم برای همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت علوم، از پیگیریها و توجه ویژه معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درخصوص توجه به موضوعات محیط زیستی تقدیر کرد.
نقش اثربخش دانشگاههای کشور در حفظ محیطزیست
معاون سازمان محیط زیست به نقش مهم و اثربخش دانشگاههای کشور در حفظ محیطزیست اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها از طریق مشارکت در مطالعات بنیادین و کاربردی، مشاورههای علمی و تخصصی، معرفی فناوریهای مناسب و سازگار با محیط زیست، تهیه برنامههای مدیریت محیط زیست و کمک به بخش تولیدی و اقتصادی کشور با هدف سوق دادن فعالیتها در چارچوب توسعه پایدار کشور و تقلیل آلاینده های محیط زیست می توانند به محیط زیست کشور کمک بزرگی کنند.
توسعه و رونق بخش مدیریت و بازیافت پسماندها
تجریشی با بیان اینکه اکنون فقط دو درصد از صنایع به صورت جدی پایش محیط زیست در آنها صورت می گیرد، گفت: از این رو تلاش داریم در آینده سهم پایش محیط زیستی صنایع را به میزان قابل توجهی افزایش داده و برای تحقق این هدف از ظرفیت دانشگاهها و مراکز علمی در شناسایی عوامل آلودهکننده و سنجش میزان آلودگی های محیط زیست همراه با ارائه راهکارهای مناسب برای پیشگیری یا کاهش آلودگی های محیط زیست بهره گیری کنیم.
وی با اشاره به فرصتهای دیگر قانون بودجه سال ۱۳۹۹ که در بند «و» تبصره ۶ بوده و در آن عوارضی برای فروش کالاهایی که مصرف آنها پسماند ایجاد میکند، وضع شده است ، اظهار داشت: استفاده از این منابع منجر به توسعه و رونق بخش مدیریت و بازیافت پسماندها و به حرکت افتادن چرخه اقتصادی مناسبی در این حوزه خواهد شد.
اجرای طرح مدیریت، پایش و سنجش آلودگیهای محیطزیست با همکاری وزارت علوم
تجریشی با معرفی طرح اجرایی مدیریت، پایش و سنجش آلودگی های محیط زیست( مپسا ) اعلام کرد: دانشگاهها و مراکز علمی – پژوهشی برای ارایه خدمات مشاورهای، علمی و معرفی فناوریهای مناسب و سازگار با محیطزیست به بخش صنایع که فعالیت کنونی آنها با انتشار آلودگیهایی در محیط زیست همراه است، اعلام آمادگی کردند و در این زمینه تفاهم نامه همکاری با وزارت علوم درحال اجراست.
محیطزیست با دانشگاهها و مراکز علمی، ۱۹ پروژه مطالعاتی در دست اجرا دارد
وی اظهار داشت: اکنون سازمان حفاظت محیط زیست با دانشگاهها و مراکز علمی، ۱۹ پروژه مطالعاتی با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد تومان در دست اجرا دارد.
تجریشی با اعلام اینکه مقام معظم رهبری همواره در بیانات خویش به حفاظت از محیط زیست تأکید داشته اند، اظهار خوشنودی کرد که امروزه مردم و مسئولان قوه قضائیه و قوه مقننه نیز همچون دولت نسبت به موضوع حفاظت از محیط زیست توجه ویژهای دارند. امید است حفظ محیط زیست به عنوان یک وظیفه عمومی در کشور نهادینه شود./ایرنا