آلودگی هوا می تواند به آلزایمر در جوانان منجر شود
در حالی که کاملا محرز شده است آلودگی هوا به ریه و قلب آسیب می زند، ممکن است بر روی مغز جوانان نیز تأثیر بگذارد.
به گزارش زیست آنلاین، تحقیقات جدید منتشر شده در ژورنال Environmental Research نشان داد که ذرات ریز آلاینده به ساقه مغز جوانان وارد شده و در آنجا تجمع می کنند.
به گزارش گاردین، این نانوذرات مشابه، بسیار زیاد با آسیب مولکولی مرتبط هستند که یک علامت مشخصه برای بیماری های نورودژنراتیو مانند آلزایمر و پارکینسون است.
مقاله دیگری از گاردین گزارش داد که این ارتباط در صورت تأیید می تواند پیامدهای جهانی داشته باشد زیرا ۹۰ درصد از افراد در حال حاضر با هوای سمی موجود در فضای باز زندگی می کنند.
انجمن آلزایمر آلودگی هوا را متشکل از چندین بخش مختلف از جمله گازها، ترکیبات شیمیایی، فلزات و ذرات ریز که به عنوان ذرات معلق شناخته می شوند، تعریف می کند.
گاردین گزارش داد هنگامی که نفس می کشیم و می خوریم، این نانوذرات وارد بدن ما می شوند و از طریق جریان خون در مغز گردش می کنند و می توانند در ساقه مغز جمع شوند.
به گزارش First Post، محققان, نانوذرات آلاینده فراوان و شواهدی از رشد سلولهای عصبی، پلاک و گرفتگی مرتبط با بیماری عصبی در ساقه مغز ۱۸۶ جوان (از ۱۱ ماه تا ۲۷ سال سن) از مکزیکو سیتی را که ناگهان فوت کردند، یافتند.
نانوذرات غنی از آهن و آلومینیوم که در ساقه مغز یافت می شوند کاملاً شبیه به ذرات ناشی از احتراق و اصطکاک (ناشی از فعالیت های موتورها و سیستم های ترمز) موجود در آلودگی هوا هستند. علاوه بر وجود زیاد ذرات معلق، ساقه های مغز نشانه هایی از آسیب عصبی عروقی زودرس و پیشرونده را نیز نشان داد.
در این گزارش آمده است که نحوه واکنش این ذرات با سلول های مغزی می تواند استرس اکسیداتیو را افزایش داده و در نهایت منجر به مرگ سلول های عصبی شود.
طبق گزارش CNN، مکزیکو سیتی دهه هاست که با سطح خطرناک آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کند. متوسط غلظت ذرات معلق در سال ۲۰۱۹ بیش از دو برابر حداکثر میانگین غلظت توصیه شده سازمان بهداشت جهانی بود. جامعه آلزایمر گزارش داد که میزان آلودگی هوا در اکثر شهرهای بزرگ این کشور از میزان مجاز آلودگی بیشتر است./زیست انلاین
منبع: ecowatch