شنبه , ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
خانه / محیط زیست / کاهش تولید کربن از اهداف مهم اجرای طرح پارک آبخیز است
کاهش تولید کربن از اهداف مهم اجرای طرح پارک آبخیز است

کاهش تولید کربن از اهداف مهم اجرای طرح پارک آبخیز است

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال‌وبختیاری گفت: حفظ محیط زیست، ایجاد پوشش گیاهی و کاهش تولید کربن را از مهم‌ترین اهداف اجرای طرح پارک آبخیز هفشجان است.

 اصغر احمدی در آئین اجرایی فاز دوم طرح پارک آبخیز جهانبین در هفشجان، اظهار کرد: این سازه از جنس سنگی ملاتی با حجم عملیات یک هزار و ۱۶۲ مترمکعب ایجاد می‌شود که در تلاش هستیم تا شهریور امسال به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: در مجموع این پارک یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه منابع طبیعی شامل سازه‌های سنگی و ملاتی و اقدامات بیولوژیکی در عرصه است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه برای این طرح فازهای سوم و چهارم نیز پیش‌بینی شده است، گفت: در فاز سوم با مشارکت مردم اقدامات بیولوژیک و کاشت گیاهان دارویی انجام و پروژه به شورای اسلامی شهر هفشجان واگذار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز چهارم طرح هم در قالب گردشگری و انجام فعالیت‌های ورزشی تعریف شده است.

احمدی تاکید کرد: حفظ محیط زیست، ایجاد پوشش گیاهی و کاهش تولید کربن را از مهمترین اهداف اجرای طرح پارک آبخیز هفشجان است؛ این طرح اقدام ملی و بین‌المللی جهت ایجاد فضای سبز، کاهش کربن موجود در هوا، مهار و کنترل رواناب‌های فصلی و جلوگیری از فرسایش و تخریب خاک است.

وی اضافه کرد: در بیش از یک هزار و ۶۰۰ هزار هکتار عرصه‌های طبیعی این استان، عملیات آبخیزداری در یک چهارم این مساحت، معادل حدود ۴۰۰ هزار هکتار اجرا شده است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال‌وبختیاری گفت: آبخیزداری به مجموعه‌ای از فعالیت‌های مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیکی و برخی از رفتارهای مدیریتی در بخش مرتعداری و بیابان‌زدایی گفته می‌شود، از جمله عملیات مکانیکی می‌توان به اصلاح شیب آبراهه‌ها از طریق احداث بندها و سدها، تراس‌بندی و دیواره‌سازی برای حفاظت کناره‌های بستر رودخانه اشاره کرد، کاشت گونه‌های گیاهی مناسب، کشت نواری، کشت درختان با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و جنگل‌کاری نیز از جمله اقدامات بیولوژیکی در طرح‌های آبخیرداری محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد: ۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که ۲۰ درصد آن جنگل و ۶۲ درصد آن مراتع است.

منبع: ایمنا

حتما ببینید

کمترین و بیشترین شاخص کیفیت آب‌های سطحی مربوط به کدام مناطق است؟

کمترین و بیشترین شاخص کیفیت آب‌های سطحی مربوط به کدام مناطق است؟

سرپرست معاونت توسعه و پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.