محیط‌زیست و فناوری

۵ فناوری مدرن و تاثیرگذار برای تولیدکنندگان صنعتی

ترجمه: علیرضا خدایی
مدیر مسئول فناوری هوشمند

دانلود فایل PDF این مقاله

امروزه صنایع تولیدی اشتیاق به استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند دارند، به‌کارگیری تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ تا استفاده از ربات‌های پیشرفته در واحدهای تولیدی نمونه آن است. مزایای این تغییر بازی و به‌کارگیری فناوری‌های مدرن به تولیدکنندگان کمک می‌کند تا مداخله انسانی را کاهش داده و بهره‌وری کارخانه را افزایش و مزیت رقابتی کسب کنند.

دانلود فایل PDF و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” شماره ۱۸، اسفندماه۱۴۰۰

آینده تولید را فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند هوش‌مصنوعی، اینترنت اشیا و پرینت ۳ بعدی در میان دیگر فناوری‌ها در صنایع با کاهش هزینه تولید، بهبود سرعت عملیات و به حداقل رساندن خطاها شکل می‌دهند، با توجه به اینکه بهره‌وری برای موفقیت یک کارخانه تولیدی حیاتی است، انتظار می‌رود که هر تولیدکننده سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در این فناوری‌ها انجام دهد.
در اینجا پنج فناوری که تأثیر مثبتی بر صنعت تولید دارند بررسی شده‌اند:

۱-اینترنت صنعتی اشیا

قابلیت‌های اینترنت اشیا (IoT) به‌سرعت در حوزه‌های صنعتی و تولیدی پیاده‌سازی می‌شود، این فناوری راه‌هایی برای مدیران کارخانه‌ها جهت افزایش بهره‌وری و کاهش پیچیدگی‌های فرایندها ارائه می‌دهد. در سال ۲۰۲۰ تعداد دستگاه‌های مجهز به اینترنت اشیا به مرز ۲۵ میلیارد رسید.

اینترنت صنعتی اشیا (IIoT) ادغام فناوری‌های مختلفی از جمله یادگیری ماشین، داده‌های بزرگ، داده‌های حسگر، ادغام رایانش ابری و اتوماسیون ماشین است. این فناوری‌ها در بخش‌هایی مانند نت کنشگرانه و پیشگویانه، نظارت بلادرنگ، بهینه‌سازی منابع، زنجیره تامین، تجزیه‌وتحلیل عملیات متقابل و ایمنی استفاده می‌شود و مدیران کارخانه را قادر می‌سازد تا زمان خرابی را به حداقل رسانده و بهره‌وری فرایند را افزایش دهند.

به‌عنوان مثال، نگهداری و تعمیر منظم برای عملکرد روان و خوب کارخانه ضروری است. با این حال، همه تجهیزات و دستگاه‌ها به طور هم‌زمان به تعمیر و نگهداری نیاز ندارند. IIoT به مدیران کارخانه اجازه می‌دهد تا به‌راحتی نظارت و پیش‌بینی تجهیزات را انجام و جهت نگهداری و تعمیرات استفاده کنند. نظارت بر عملکرد در زمان واقعی اجرا به آنها کمک می‌کند تا برنامه تعمیر و نگهداری خود را تقریباً در مواقع ضروری برنامه‌ریزی کرده و احتمال قطع و خرابی برنامه‌ریزی نشده و از دست رفتن بهره‌وری را کاهش دهند.
به طور مشابه، داده‌های تجهیزات مجهز به IoT و سنسور تعبیه شده در تجهیزات می‌توانند به تیم زنجیره تامین کمک کند تا اموال و دارایی‌ها را با استفاده از سنسورها و فناوری‌هایی مانند RFI و GPS ردیابی کند تا فهرست موجودی، پیش‌بینی، سنجش روابط فروش و برنامه‌های نگهداری پیش‌بینی را برنامه‌ریزی کنند.

جهت دانلود و مشاهده عناوین ماهنامه ” اقتصاد دیجیتال” اینجا کلیک نمایید.

۲- تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ

تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ این امکان را ایجاد کرده است تا چندین روش برای بهبود عملکرد دارایی، ساده‌سازی فرایندهای تولید و تسهیل سفارشی‌سازی محصول ارائه دهد. طبق نظرسنجی اخیر هانیول، ۶۸ درصد از تولیدکنندگان آمریکایی در حال حاضر در تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ سرمایه‌گذاری کرده‌اند. این تولیدکنندگان قادر هستند تا آگاهانه با استفاده از داده‌های بهره‌وری و عملکرد ضایعات ارائه شده توسط تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ تصمیم‌گیری کنند و نتیجه آن کاهش هزینه‌های عملیاتی و افزایش عملکرد کلی بوده است.

۳- هوش‌مصنوعی و یادگیری ماشین

برای چندین دهه، رباتیک و مکانیزاسیون برای افزایش بهره‌وری و به حداقل رساندن هزینه‌های تولید در هر واحد، توسط کارخانه‌های سازنده به کار گرفته شده است. به نظر می‌رسد هوش‌مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین موج بعدی تولید باشد. هوش‌مصنوعی به تیم‌های تولیدی در تجزیه‌وتحلیل داده‌ها کمک می‌کند و از اطلاعات به‌دست‌آمده برای جایگزینی موجودی، کاهش هزینه‌های عملیاتی و ارائه کنترل بی‌نظیر کیفیت بر کل فرایند تولید استفاده کنند.

دوران ربات‌های غیرهوشمند که در کارهای چرخه تولید درگیر بودند به پایان رسیده است. هوش‌مصنوعی و یادگیری ماشین این امکان را برای ربات‌ها و انسان‌ها فراهم می‌کند تا با یکدیگر همکاری کنند، ایجاد فرایندهای تولید سریع تا یادگیری، بهبود و تصمیم‌گیری هوشمندانه در زمینه ساخت را به دست آورند. در نتیجه، تولیدکنندگان می‌توانند از رباتیک صنعتی و اتوماسیون هوشمند برای مدیریت کارهای روزمره و پیش پا افتاده استفاده کنند و وقت و منابع خود را بر روی کارهای درآمدزا مانند تحقیق و توسعه، گسترش خط تولید و خدمات بهتر به مشتری متمرکز کنند.

آخرین مطالب علمی و کاربردی در حوزه توسعه پایدار ، محیط زیست و انرژی ‌های تجدیدپذیر در پایگاه خبری “سبزرسانه”با رویکرد صنعت و معدن

۴- پرینت سه‌بعدی

ساخت سه‌بعدی یا فناوری تولید لایه افزودنی تأثیر بسزایی در صنایع پیشرفته مانند هوافضا، ماشین‌آلات معدنی، اتومبیل، سلاح گرم، بازرگانی و خدماتی ماشین‌آلات و سایر تجهیزات صنعتی خواهد داشت. این فناوری انقلابی به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا محصولات فیزیکی با طراحی‌های پیچیده را با کمک رایانه و برنامه‌هایی نظیر (CAD) به‌صورت ۳D طراحی و با تجهیزات پیشرفته دیجیتال ایجاد کنند.

از موادی مانند لاستیک، نایلون، پلاستیک، شیشه و فلز می‌توان برای چاپ اشیا واقعی استفاده کرد. چاپ سه‌بعدی بیولوژیکی، تولید بافت زنده و اندام‌های عملکردی را برای تحقیقات پزشکی امکان‌پذیر کرده است.

برخلاف فرایند ساخت سنتی، چاپگرهای ۳ بعدی می‌توانند اشکال و طرح‌های پیچیده‌ای را بدون هزینه اضافی ایجاد کنند و آزادی بیشتری را برای طراحان و مهندسان فراهم می‌کنند. علاوه بر این، افزایش کاربردهای چاپ ۳ بعدی در ساخت، تولید به‌صورت یک سرویس (MaaS) را به وجود آورده است و شرکت‌ها را قادر ساخته تا زیرساخت‌های به روز داشته باشند و پاسخگوی چندین مشتری باشند و نیازی به خرید تجهیزات جدید برای تولیدات مختلف را حذف یا کاهش دهند.

۵-واقعیت مجازی

واقعیت مجازی (VR) ساده‌سازی فرایند طراحی محصول است و نیاز به ساخت نمونه‌های اولیه پیچیده را حذف کرده است. طراحان و مهندسان از VR برای ایجاد مدل‌های واقعی محصول استفاده می‌کنند، به آنها اجازه می‌دهد قبل از شروع تولید، طرح‌های خود را به‌صورت دیجیتالی ببینند و مشکلات احتمالی را برطرف کنند. مشتریان همچنین می‌توانند این طرح‌های دیجیتالی، شبیه‌سازی‌ها و دستگاه‌های یکپارچه را بررسی کرده و با آنها ارتباط برقرار کنند، به طور قابل‌توجهی زمان موردنیاز برای طراحی محصول نهایی را کاهش دهند.

به‌عنوان مثال، تولیدکنندگان اتومبیل اکنون از واقعیت مجازی استفاده می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که اتومبیل آنها در مرحله اولیه فرایند ساخت خودرو آزمایش می‌شود و باعث کاهش زمان و هزینه تغییر در طرح‌ها و ویژگی‌های ایمنی می‌شود.

ازآنجاکه پیش‌بینی تجزیه‌وتحلیل برای بهره‌وری عملیاتی یک مرکز تولید بسیار مهم است، انتظار می‌رود مدیران کارخانه برای بررسی روند کار به طور فزاینده‌ای به VR وابسته شوند، فرایندهای معیارگذاری و حفظ انطباق از طریق پروتکل‌های آموزشی بهبود یابند.

در حالی که تولیدکنندگان برای کنترل تمام جنبه‌های فرایند تولید به اجرای این فناوری‌های مدرن ادامه می‌دهند، می‌توان انتظار داشت پیشرفت‌هایی در بهره‌وری و سودآوری کلی وجود داشته باشد. شرکت‌هایی که قصد دارند در بازارهای همیشه رقابتی مطرح باقی بمانند نمی‌توانند تأثیر مثبت هر یک از این فناوری‌ها را نادیده بگیرند.

منابع

۱-Sophisticated Technologies Shaping the Future of Electronics Manufacturing
۲-www.reliableplant.com

منبع: پایگاه خبری فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا