محیط زیست

کاستاریکا در مقابله با جنگل زدایی می تواند الگویی برای جهانیان باشد

کاستاریکا اولین کشور گرمسیری است که جنگل زدایی را متوقف و روند آن را متعاقبا معکوس کرده است. آیا این کشور می تواند الگویی برای کشورهای جهان باشد؟

در دهه ۱۹۴۰، ۷۵ درصد از وسعت کاستاریکا را جنگلهای سرسبز پوشانده بود. اما اره برقی ها روشن و زمین ها برای کاشت محصولات زراعی و دامپروری از درختان خالی شد. برآورد ها نشان می دهد که تا سال ۱۹۸۷ بین نیم تا یک سوم پوشش جنگلی این کشوراز بین رفت.

خیلی زود دولت اقدامات سخت گیرانه ای برای مقابله با جنگل زدایی انجام داد. در سال ۱۹۹۶، قطع درخاتن بدون مجوز از مقامات مسئول غیر قانونی اعلام شد. امروزه حدود ۶۰ درصد از زمین ها بار دیگر به جنگل تبدیل شده اند. جنگل های ابری، قله های کوهستانی این کشور را در برگرفته، خطوط جنگلی بارانی، سواحل جنوب و جنگل های خشک، شمال شرقی را پوشش داده است. این اقلیم غنی حدود نیم میلیون گونه گیاهی و جانوری را در خود جای داده است.

استفاده از جنبه قتصادی باعث موفقیت کاستاریکا شد. با اعلام ممنوعیت جنگل زدایی، دولت این کشور به کشاورزانی که از تالاب ها، گونه های جانوری محافظت کنند یا دی اکسید کربن را به دام بیندازند، مبالغی پرداخت می کند.

هزینه های این برنامه به طور عمده از مالیات بر سوخت های فسیلی تامین شد. در طول بیست سال گذشته، ۵۰۰ میلیون دلار به صاحبان زمین پرداخت گردید.

در این برنامه بیش از یک میلیون هکتار از جنگل ها که معادل یک پنجم از وسعت این کشور است، حفظ و حدود ۷ میلیون درخت کاشته شد.

طبیعت فوق العاده این کشور باعث شده است که سالانه ۳ میلیون گردشگر برای دیدن کوه ها، جنگل ها و طبعیت به کاستاریکا سفر کنند. نکته جالب این است که جمعیت این کشور تنها ۵ میلیون نفر است.

سال گذشته، صنعت گردشگری تقریباً ۴ میلیارد دلار درآمد برای کاستاریکا ایجاد کرد. این صنعت، بطور مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۸ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد و حداقل ۲۰۰ هزار نفر در این صنعت مشغول به کار هستند./زیست انلاین

منبع: cnn

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا