معاون شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: مشکل آب بخش صنعت را از طریق پساب فاضلاب برطرف میکنیم بطوریکه ظرفیت تولید پساب در کشور بیش از چهار میلیارد مترمکعب است.
سلیمی اظهار کرد: ما نیز در استان اردبیل از این طریق به راحتی میتوانیم نیاز آبی بخش صنعت را برطرف کنیم و در کنار آن شایسته است از تولید محصولات آببر جلوگیری کرده و به سرمایههای موجود خودمان در بخش منابع آب کمک کنیم.
وی با بیان اینکه در استان اردبیل ۶ حوزه آبریز وجود دارد که از شمال و شرق این استان به رودخانه ارس و دریای خزر متصل شده و منابع آب قابل دسترسی داری، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشورمان در مسیر کشورهای خشک و نیمه خشک قرار دارد، دغدغه آب جدی به نظر میرسد و از همین روی برای آگاهیبخشی نسل آینده کتاب انسان و محیط زیست تعریف و طرح داناب نیز در مدارس در حال اجراست.
معاون شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به اینکه در همین استان اردبیل چالشهایی در حوزه آب داریم که با تدبیر و دوراندیشی بخشی از آنها قابل مهار است، افزود: بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است که در این زمینه با همکاری جهاد کشاورزی جلوی آبیاریهای سنتی گرفته شده و سعی بر این است تا توسعه آبیاری مدرن احداث شود.
سلیمی به احداث سدها برای مهار آبها و استحصال آب تجزیهپذیر اشاره کرد و گفت: از ۶۰۹ دشت کشور دشت اردبیل دشت ممنوعه معرفی شده و دیگر امکان حفر چاه و استفاده از منابع زیرزمینی وجود ندارد و بهتر است با کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی نسبت به اجرای طرح تعادلبخشی و فرهنگسازی در این راستا اقدامات خوبی انجام شود.
وی بیان کرد: دانشآموزان را سفیران آب معرفی کردیم تا در این شرایط سخت کم آبی و بارشهای کمی که در پائیز اتفاق افتاده مردم را به استفاده بهینه از منابع آب و دور شدن از تنشهای منطقهای آب ترغیب و تشویق کنند.
معاون شرکت آب منطقهای اردبیل تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد منابع آب کشور در بخش کشاورزی، ۶ درصد شرب و دو درصد نیز در بخش صنعت مصرف میشود که اگر تنها ۱۰ درصد صرفهجوئی اتفاق بیفتد جلوی دغدغههای حوزه آب و گاه مهاجرتهای بیرویه و جابجایی جمعیتها گرفته میشود.
سلیمی شعار امسال سازمان جهانی آب را «آب برای همه» اعلام کرد و گفت: با توجه به چالشهای متعدد حوزه آب در تامین نیاز صنعت به راحتی میتوانیم از پساب استفاده کنیم.
وی در پایان اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته در کنار زمین کار و نیروی انسانی ضلع چهارم توسعه محیط زیست تلقی شده که شایسته است به این حوزه نیز توجهی جدی شود.ایسنا